Border aan de Amstel


De Border Collie


Als u meer informatie wilt weten over het ras, twijfel dan niet om contact met mij op te nemen. Ik vertel u met heel veel plezier meer over de Border Collie.


Patricia Walker-Koopman, Eigenaar:
Ik hou echt heel veel van de Border Collie. De liefde van de hond, het gevoelige, lieve karakter. Hun ogen en de manier waarop ze je benaderen als je ze aanhaalt. Ze komen gezellig tegen je been aan zitten en vinden aandacht maar wat leuk. Het zijn echte trouwe vrienden. Ze zijn zo slim en begrijpen je zo goed. Je kan ze alles leren en ze halen daar zo veel plezier uit. Het zijn echt je trouwe vrienden.


Warren Walker, 23 jaar:
Het is grappig dat zo een klein wezentje je zoveel energie kan geven. Ik leef nu al enige jaren onder het gezelschap van twee Border Collies. Beide een compleet verschillend karakter, maar er zijn een aantal dingen die zij gemeen hebben. Er is geen hond op de wereld die je zoveel liefde en affectie zal geven als dit zwart met wit gekleurde diertje. Ik zal nooit vergeten dat mijn hondjes, op een moment dat ik iets minder vrolijk was, hun snuit op mijn schoot neerlagen en me aankeken met een blik die zei: Niet verdrietig zijn, alles komt goed dat beloof ik. Ook de dankbaarheid die dit diertje je zal tonen na een dagje bos is onbeschrijfelijk. Ik kan met volle overtuiging beloven dat de Border Collie een hond brok vol energie, liefde, vertrouwen en kracht is en je nooit in de steek zal laten. Het is een van de loyaalste honden die ik ooit heb meegemaakt en na zoveel jaren bij me zeg ik met zekerheid. Deze honden zijn niet mijn huisdieren. Nee, het zijn mijn beste vrienden.


Ryan Walker, 21 jaar:
Ook ik heb een liefde voor de Border Collie. Het zijn zulke zorgzame, waakzame maar ook ontzettend lieve en slimme honden. Mijn liefde begon bij Sashi, het was een soort van verrassing voor mij dat Sashi opeens in huis was. Ik zag haar en was zo ontzettend blij, ik speelde hele dagen met haar voetballend in de tuin. Sashi is een hond met een geweldig karakter, en is al 9 jaar een van de liefste honden die je kan voorstellen.
Izzy is ook een geweldige hond, zo een ontzettend lief karakter zie je zelden. Ook met Izzy kan ik, als toch wel een beetje drukke jongen, mijn energie goed kwijt. Izzy is namelijk verliefd op een bal. En ook Izzy vindt voetballen geweldig, als ik met Izzy en Sashi naar buiten ga komen ze hijgend met een lach op hun gezicht terug binnen. Izzy en Sashi zijn voor mij zulke belangrijke onderdelen van mijn leven, het zijn onvervangbare honden.


Christopher Walker, 15 jaar:
Wat ik leuk vind aan onze Border Collies is dat het zulke lieve en intelligente honden zijn. Je kan ze alles aanleren en altijd met ze spelen. Ze zijn niet alleen super lief maar ook erg trouw, wanneer er iemand verdrietig is komen ze bij je zitten en proberen ze je te troosten. Izzy en Sashi hebben allebei een ander karakter, Izzy is erg speels en Sashi kan ook erg speels zijn maar ze is meer op haar zelf. Ik kan me geen leukere honden voorstellen dan mijn lieve Izzy en Sashi!