Border aan de Amstel


Wie ben ik


uno Mijn naam is Patricia Walker-Koopman. Ik vind het leuk om jullie iets over mijzelf te vertellen, zodat jullie mij een beetje leren kennen. Ik ben altijd opgegroeid met honden, ik hou van de natuur en dieren. Naast mijn honden houd ik ook heel veel van duiken. Mijn ouders hadden Berner Sennenhonden en een Bichon Frise. Daar was ik altijd mee bezig, spelen, wandelen en vertroetelen. Ik had een oppas adres en daar hadden ze ook een hond, een Flatcoated Retriever. Ik heb daar jaren opgepast en dus ook jaren kunnen genieten van deze hond.

dos In 1991 besloten mijn man en ik om onze eerste hond te kiezen, dat werd een Berner Sennenhond. In 2006 wilde wij een nieuwe hond, maar een ander ras. Na veel lezen leek de Border Collie mij een hele leuke hond. Ik was alleen bang dat, doordat het een werkhond is en ik twee jonge kinderen had, ik niet genoeg tijd in de hond kon stoppen en hij zich zou gaan vervelen. Ik besloot om naar alle hondenrassen te gaan kijken bij de Winner in Amsterdam. Daar kwam ik in gesprek met een fokster van de Border Collie.


tres Ik vertelde haar hoe leuk ik het ras vind, maar dat het mij verstandiger leek om voor een ander ras te gaan. Dit in verband met de werkdrift van het ras. Zij vertelde mij dat dit ras van origine een werkhond is, maar dat hij twee lijnen kent. Een werklijn en een showlijn, met als grote verschil dat de showlijn niet direct werk gaat zoeken en prima als familie/gezinshond functioneert. Ik heb inmiddels 3 Border Collies, één van 12,5 jaar oud (Shasi), één van 5 jaar oud (Izzy) die één keer een nestje heeft gehad. Uit dit nestje heb ik Scoopy gehouden, die nu drachtig is. Scoopy is nu bijna 3 jaar oud. Begin november 2018 ben ik begonnen met een opleiding tot hondengedragsdeskundige en trainer. Ik volg deze opleiding bij de Kynagon Dog Trainers Academy in Griekenland. Ik volg specifiek deze opleiding omdat ik hier leer een hond te trainen door alleen maar positieve benadering van de hond. Er worden mij technieken geleerd waarbij ik geen enkele vorm van negatieve bestraffing gebruik voor het trainen van de hond. Dit opleidingsinstituut is lid van de internationale organisatie ICAN (International Companion Animal Network). In mei 2019 zal ik een examen afleggen voor deze opleiding.


cuatro